Anàlisi del hashtag “Qatar”

DADES

  • Va consolidar-se com a trending tòpic
  • Data: 08/04/2013hastagqatar
  • Hashtag:”Qatar” relacionat amb la nova oferta laboral de Iñaki Urdangarín com a entrenador de la selecció de handbol de Qatar.
  • Hashtags relacionats: Urdangarín, Qatar Foundation, Madrid, Valero Rivera, Portugal, bonhumorcom.
  • Tweets: 600 tweets per hora, va anar en augment.
  • Usuaris: 145.536
  • Tweets per minut: 25
  • Usuaris per minut: 24
  • El tweet més retuitat: @agarzon: Ofrecen a Urdangarín ir a la Federación de Balonmano de Qatar. Donde tendría que estar es en la cárcel. Y ya tarda. 1030 retuits/ 111 preferitstuitmesretuitejat

 

NOTÍCIA

URGANGARIN REVOLUCIONA LES XARXES SOCIALS

Iñaki Urdangarin ha rebut una oferta de treball per part de Valero Rivera que el podria portar a entrenar la selecció d’handbol de Qatar. El marit de la Infanta Cristina, que està a l’espera de finalitzar la instrucció del polèmic cas Nóos, ha comunicat al Rei la seva intenció de traslladar-se a Doha sense la companyia de la seva família.
Com és evident això ha provocat un “boom” entre la població que ha transcendit barreres i ha donat el salt fins a les xarxes socials, on els hashtag #Qatar ha acabat sent trending topìc de twitter a nivell nacional.

VALORACIÓ

–  Amb el hashtag Qatar trobem per una banda el tema de l’Urdangarín, que és el que va generar més polèmica i el que va ser més comentat. Per altra banda, tenim el hashtag que fa referència al mundial de moto GP disputat el passat cap de setmana, que no va ser comentat amb tanta expectació en l’àmbit nacional.

–  El hashtag en el que ens hem centrat has estat el més polèmic. Així que trobem tot de comentaris amb bastanta força irònica en els quals s’observa la indignació per part de tot tipus d’usuaris i la crispació que gira entorn a tot el tema.

– Els comptes informatius no utilitzaven tant el hashtag, els que més el feien servir eren les persones amb comptes individuals o aquells destinats a fer sàtira o humor.

– El hashtag Qatar va consolidar-se com a trending tòpic a nivell nacional.

– Mostraven el seu descontentament amb la figura del duc de Palma i per la família real en general.

– A partir d’aquest fet, molts tweets van relacionats amb el debat sobre la realització d’una consulta per l’absolució o manteniment de la monarquia espanyola i sobre la igualtat de tots els ciutadans davant la llei, i altres que feien referència a la imputació de la infanta Cristina que havia sigut trending tòpic la setmana anterior.

+ INFORMACIÓ

http://www.tweetarchivist.com
http://sportandsocialmedia.com/como-analizar-un-hashtag-15-herramientas-utiles/
http://tweetreach.com
http://www.tweet-tag.com
https://twitter.com/search?q=Qatar&src=tren

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s